Shri Shri
Radha-Krishna

Startside
Innføring
Vår tro
Historie
Læremestre
Ordliste
Tidsskrift
Boksalg
I Norden
Musikk
NY: I media
Bilder
Skoleside
Kontakt
Kalender
Lenker

SHRI NAMA-KIRTANA
Av Shrila Bhakti Vinoda Thakura

yashomati nandana braja-baro nagara, gokula-rañjana kana
gopi-parana-dhana madana manohara, kaliya-damana-vidhana


Shri Krishna, Yashodamayis elskede sønn, elsker det hellige Vraja. Han er den som gir glede til Gokula, og et av Hans mange navn er Kana. Han er gopienes midtpunkt, og selv kjærlighetens gud blir fortryllet av Krishna, som også beseirer slangen Kaliya.

amala harinam amiya vilasa
vipina purandara navina nagara-bora, bamshi-badana suvasa


Krishnas hellige navn er fullkomne i sin renhet, og i dem finnes all skjønnhet og all sødme. Krishna er Vrindavana-skogenes konge, og Han er evigung, iført vakre klesplagg og kjent som den beste av alle elskere. Ustanselig strømmer vakre melodier fra hans hellige fløyte.

braja-jana-palana asura-kula-nashana, nanda-godhana rakhoyala
govinda madhava navanita-tashkara, sundara nanda gopala


Krishna vokter over alt som lever i Vrindavana, og Han utsletter alle som aktivt vender seg mot Ham. Kjærlig pleier Han kuene, og derfor kjennes Han som Govinda, den som gleder både de jordiske og åndelige sansene. Han er også kjent som Madhava, skjebnegudinnens ektemann. Og som Nanda Maharajas sønn gleder Krishna seg over å stjele smør.

yamuna-tata-chara gopi-basana-hara, rasa-rasika kripamoya
shri radha-vallabha vrindavana-natabhara, bhakativinod-ashraya


Når Han vandrer langs Yamuna-elvens bredder stjeler Krishna gopienes klær når de bader, og Han tar stor glede i den sødmefylte rasa-dansen. Krishna er den mest storsinnede og nådefulle, og Han elskes inderlig av Shrimati Radharani. Han er Herre over den hellige dansen som utfolder seg i Vrindavana, og ved Hans hellige føtter søker Shrila Bhakti Vinoda Thakura tilflukt.